• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

17 Aralık 2010 Cuma

Yeni Yılda Merakla Beklenen Filmler


2011 yılına girerken uzun süredir çekim aşamasında olan ve büyük bütçeli filmler heyecanla bekleniyor. Hollywood'un yeni yılda da konu sıkıntısı devam ediyor. Birçok çizgi roman ve devam filminin vizyona gireceği 2011 yılında Terrence Malick, Steven Soderbergh gibi büyük beklentiler yaratan yönetmenlerin yapımları da mevcut. İşte 2011'de merakla beklenen 11 film;

1-The Tree of Life
Uzun zamandır beklenen Terrence Malick filmi. Malick, filmleri arasında uzun süreler koymayı seven birisi. Hatta çekimlerini de titizlikle yaptığından çekim aşamaları da genelde uzun sürüyor. Zaten 67 yaşında olmasına rağmen toplamda çektiği film sayısı 7 ama iki kez Oscar ödülüne aday olmayı başardı. Yaklaşık üç sene önce oyuncu kadrosu netleştiğinde Sean Pean ve Heath Ledger isimleri açıklanmıştı. Ardından Ledger'ın ölümü sebebiyle kadroya Brad Pitt alındı. Filmin bitmiş olduğu haberleri gelmesine rağmen filmden fragman ve fotoğraflar çok geç paylaşıldı. Amerika'da 27 Mayıs'ta vizyona girecek film, güçlü oyuncu kadrosu ve yönetmeniyle merakla bekleniyor.

2-Red Riding Hood
O çok iyi bildiğimiz Kırmızı Başlıklı Kız hikayesi beyazperdeye geliyor. Fakat gotik bir uyarlamayla. Yönetmenliğini Twilight'ın yönetmeni Catherine Hardwicke'nın yaptığı filmin fragmanı da Twilight filmine benzer nitelikte. Gary Oldman'ın oynadığı film 11 Mart'ta vizyona giriyor.


3-The Girl With The Dragon Tattoo
Tüm dünyada popüler olan Stieg Larsson'un aynı adlı romanından uyarlama olacak film aslında geçen sene vizyona giren İsveç-Danimarka ortak yapımı filminde yeniden çevrimi. Filmi merak edilir kılan unsur ise yönetmen koltuğunda David Fincher'ın olması. Fincher'ın kitap üçlemesinin hepsini beyazperdeye aktarmayı planladığı filmin başrolünde ise David Craig oynuyor.

4-Sherlock Holmes 2
İlk filmin yönetmeni Guy Ritchie'nin devam filmini de çekme isteği üzerine Robert Downey Jr ve Jude Law ile anlaşılarak proje hayata geçirildi. İlk filmde eksikliğini hissettiğimiz kötü adam kadrosuna Holmes'un azılı düşmanı Profesör Moriaty gelmesi bir hayli merak uyandırıyor. Moriaty rolünü Mad Men'den tanıdığımız Jared Harris oynuyor. Filmin yıl sonu vizyona girmesi bekleniyor.


5-The Muppets
Severek izlediğimiz dünyaca ünlü Muppet Show film oluyor. Kermit ve arkadaşlarının tiyatroyu kurtarmak adına ortaya koyacakları en iyi show olarak lanse edilen film heyecan yaratıyor. Filmin kesinleşen kadrosunda Amy Adams, How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Jason Segel ve Zack Galifianakis var. Söylentiler de ise Lady Gaga'dan Jack Black'e, Van Damme'dan Rachel Ray'e geniş bir liste mevcut.

6-Thor
Her sene vizyona giren çizgi roman kontenjanına bu sene Marvel'dan Thor eklendi. Yalnız bu filmi diğerlerinden ayıran özellik yönetmen koltuğunda Shakespeare uyarlamalarıyla tanınan Kenneth Branagh olması. 150 milyon dolara çekilen filmin fragmanı beklentileri boşa çıkarmayacak gibi duruyor. Başrollerinde Natalie Portman ve Anthony Hopkins'in olduğu film 17 Haziran'da vizyona girecek.


7-Captain America
Diğer bir Marvel çevrimi olan filmin oyuncu kadrosunda Chris Evans, Samuel L. Jackson, Hugo Weaving ve Tommy Lee Jones var. Siyasi propaganda olması dışında ismiyle, kostümüyle ve kullandığı silahlarla da her zaman antipatimi kazanmış bir karakter Captain America. Film 22 Temmuz'da vizyonda.

8-Kung Fu Panda 2
İlk animasyonla büyük ilgi toplayan Kung Fu Panda'nın devamının çekileceği tahmin ediliyordu. Panda'nın gene Okan Yalabık tarafından seslendireceği kesinleşti. Dreamworks ve Pixar'ın çekiştiği animasyon dünyasında Dreamworks Madagascar 3 ile birlikte devam animasyonlarına yönelirken, Pixar yeni arayışlar içerisinde. 10 Haziran'da vizyona girecek animasyonun fragmanı da keyif alacağımız izlenimini veriyor.

9-The Three Musketeer
Daha önce defalarca kez çekilen Üç Silahşörler filmi tekrardan beyazperdeye aktarılıyor. Milla Jovovich, Orlanda Bloom ve Inglourious Bastards filminde performansıyla hayran bırakan Christopher Waltz filmin oyuncu kadrosunda. Atos, Portos ve Aramis'in öyküsü bakalım bu sefer nasıl olacak.


10-Contagion
Filmin yönetmeni Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Serileri, Che filmleri). Oyuncu kadrosu ise mükemmele yakın. Matt Damon, Gwnyeth Paltrow, Marion Cotillard, Kate Winslet, Jude Law ve Laurence Fishburne. Bence tüm bunlar filmin merak edilmesi için yeterli sebepler.


11-Super 8 
Lost dizisiyle fenomene dönüşen JJ Abrams'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu, Steven Spielberg'in ise prodüktör olduğu film merakla bekleniyordu. Yönetmen daha önce çektiği Cloverfield filminin devamı olacağı dedikodularını yalanlanmıştı. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla benzer bir film bizleri bekliyor. JJ Abrams'ın çok iyi yaratmayı başardığı gizemi bu sefer ne kadar başaracağı merak konusu.


Diğer merak uyandıran filmler ise; Harry Potter and The Deathly Hollows: Part 2, Professor X ve Magneto'nun gençliğinin anlatıldığı X-Men: First Class, The Twilight Saga: Part 1, Scream 4, Spielberg'den War Horse, Tranformans: Dark Side of The Moon, Hangover 2, Cars 2, Rio

0 yorum:

Yorum Gönder