• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

19 Haziran 2010 Cumartesi

Müzik Kutum #1


Malt - Arıza

Cenk Durmazel'in iyi bir söz ebesi olduğu aşikar, bunun yanında bence iyi bir söz yazarıda. Diğer yeni çıkan rock albümlerinde daha çok depresif hava, yalnızlık, elde edilemeyen aşk gibi temalardan sıyrılıp daha düz, daha gerçekçi sözlere sahip şarkılar. Hani felsefe yapma dümdüz söyle der gibi bir hava var. Ölümle ilgili "Kapıya Yazdır", aşkı arayanlar için "Evdeymiş" gibi mizah içeren şarkılarıyla çok farklı bir albüm olmuş. İlk albüme göre de sound baya ilerlemiş, opeth vari hatta "Arıza vs Harvest" benzerliği ile melodiler elde edilmiş. Genede sanki vokalle, enstrümanlar arasında bir uyumsuzluk var. Bu kayıt kalitesinden mi kaynaklı bilemiyorum. "Olmaz" ve "Arıza" şarkıları favorim.

Maskott - Tuval

Kargo'nun dağılmasıyla bir grup Mirkelam'la birleşip saçma bir birliktelik kurdu. Grubun en popüler ismi Koray Candemir ve Serkan Çeliköz ise Maskott adında bir grup kurdular. Uzun bir süredir Seattle da çalışan ikili yeni albümlerini piyasaya sürdüler. Çıkış parçaları "Tuval" güzel bir şarkı. Albüm genel olarak piano ağırlıklı ve farklı bir sesiyle diğer vokallerden kendini ayıran Koray Candemir'in seslendirdiği şarkılar benim beklentimi karşıladı. Bir rock albümünden çok daha slow parçalar içeren bir albüm olmuş. Piano resitaliyle "Mum Gibi" şarkısı favorim.

Sertab Erener - Rengarenk

Uzun bir süredir Sertab Erener arayış içerisindeydi. Hatırladığım kadarıyla bir elektronik ağırlıklı albümün ardından "Painted on Water" projesini gerçekleştirmişti. Fakat hiçbiri o 90'lardaki Sertab gibi değildi. Kişisel olarak "L'al" albümünü çok beğenen birisi olarak bu albümde beklentilerimi karşıladı. İçerisinde üç adet cover parça var. Issız Adam filmiyle popüler olan "Une Belle Historie" şarkısını "Asla" ismiyle, "İkimiz Bir Fidanın" şarkısını ve Slumdog Millionaire filminde popüler olan "Ringa Ringa" parçasının sözlerini Nil Karaibrahimgil'in yazdığı "Rengarenk" coverlarını seslendirmiş. Bunun yanında daha önce single olarak çıkardığı "Bu Böyle" gibi parçalarda albüm içerisinde. Albümün çıkış parçasıda olan "Koparılan Çiçekler" şarkısı favorim.

Anais Mitchell - Hadestown

Kendi halinde folk şarkıcısı olan Anais Mitchell country ağırlıklı albümünü çok beğendim. Yer yer tango esintileride içeren albümde kendisine Justin Vernon, Greg Brown, Ani DiFranco, Michael Chorney gibi isimler eşlik etmiş. Özellikle country müzikle uğraşan Greg Brown'ın eşlik ettiği parçalara bayıldım. Açıkçası kendi albümlerinde seslendirdiği parçalardan daha başarılı buldum. Farklı tarzların karışımı güzel bir albüm olmuş. Greg Brown'ın eşlik ettiği "Why We Build The Wall" şarkısı favorim

Zaz - Zaz

Fransa haricinde pek populer olmayan Zaz'ın albümünü beğendim. Kişisel olarak sevdiğim tarzda fransızca bir albüm olmuş. Amelie filminin parçaları gibi neşeli, Carla Bruni gibi akustik ve slow parçalar içeriyor. "Trop Sensible" şarkısı ve sonda yaptığı a capella favorim.