• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Yeni Bilmececi Joseph Gordon-Levitt



Son dönemlerde önce 500 Days of Summer filmi ile çok büyük bir çıkış yakalayan daha sonra Inception ile ününe ün katan Joseph Gordon-Levitt artık Christopher Nolan kontenjanına girmiş bulunuyor. Yeni çıkacak Batman filminde (şimdilik ismi Untitled Batman Project olarak geçiyor) The Riddler / Bilmececi rolünde oynayacağı yönünde söylentiler dolaşıyor. Imdb sitesinde de rumoured yazarak bunu desteklemiş görünüyor. Daha önce Jim Carrey'nin oynayıpta tek başına kurtaramayıp, Arnold ve Uma Thurman ile freak show haline gelen o rezil filmden sonra 2012 yılında çok daha iyi film geleceği kesin. Daha elinden kötü film çıkartmamış Nolan'da Dark Knight ve Inception sonrası çıta çok yükseldi. Bakalım hem Nolan hemde Levitt beklentileri karşılayabilecek mi

29 Ağustos 2010 Pazar

Sunshine Cleaning



"There's not a lot that I am good at. But I'm good at getting guys to want me. Not date me, or marry me, but want me."
Little Miss Sunshine filminin yapımcılarından benzer bir film daha çıkmış. Gene kaybedenler hikayesi. Little Miss Sunshine filmine nazaran daha alt seviyede bir film ama gene çok sade ve gerçekçi bir hikaye. Film, biri annesinin yokluğunda kendini kaybetmiş, diğeri lisede çok popüler ve okulun yakışıklı futbolcusuyla çıkarken bir anda dışlanmış olan iki kız kardeşin hayata tutunma mücadelesini anlatıyor. Sunshine Cleaning adında temizlik şirketi kuran iki kız kardeş ölüm sonrası evlere giderek son temizlik işlerini hallediyor. Yaptıkları işi filmin sloganı çok iyi anlatıyor "life's a messy business".
Little Miss Sunshine'nın dedesi Alan Arkin kısacık rolünde çok iyi oynuyor. Bunun yanında baş rollerdeki Amy Adams ve Emily Blunt işini kotarıyor. Emily Blunt'ı daha önce izlememiştim. Amy Adams da ise hafif bir Zoey Deschanel hafası var. Daha önce Night At The Museum 2 filminde görmüştüm, güzel bir kadın ve cidden yaşına göre çok genç gösteriyor kendini.
Sunshine Cleaning kesinlikle izlenmesi gerekilen bir film denemez belki ama kendi halinde, sade ve öyküsünü güzel anlatan bir film.

Eküri filmler: Juno, Sideways, Little Miss Sunshine