• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

21 Eylül 2010 Salı

Skunk Anansie - Wonderlustre


Skunk Anansie ile tanışmam "Charlie Big Potato" ve "Weak" şarkılarıyla olmuştu. Ardından grubun vokalistliğini Skin yaptığını öğrenince çok şaşırmıştım. 90ların başında kurulan ingiliz rock grubu 2001 yılında dağılarak sevenlerini bir hayli üzmüştü. 2003 yılında Skin solo bir albüm çıkarmıştı. 2006'da onu başka bir solo albüm izledi. Sürekli yeniden birleşirler mi düşüncesi hakimdi. 2009 yılında beraber turneye çıkacaklarını duyurdular ve Smashes and Trashes adlı en iyi şarkılarının olduğu bir albüm çıkardılar. Ve şimdi de 11 yıl aradan sonra Wonderlustre albümü...

17 Eylül 2010 Cuma

The Karate Kid


Jacket on! Jacket off!

Amerikan güreşçilerini oldum olası izleyememişimdir. Yarma amcaların şov icabı da olsa birbirleriyle güreşmeleri pek eğlenceli gelmiyordu. Hollywood bu amcaları B filmlerinde kötü adam rolü vererek yada filmin kahramanının karşısına çıkan, beyni ile değil kaslarıyla konuşan insanlar olarak göstermişti. Fakat Hulk Hogan bunu yıkmış ve daha mizah içeren, hatta ailecek izlenebilecek seviyeye çekerek keyifli filmler yapmıştı. Uzakdoğu filmlerinde ise Bruce Lee ile başlayıp günümüzde Jet Li ile devam eden kung fu ekolünü, Jackie Chan aynı Hulk Hogan'ın yaptığına benzer bir yöntemle değiştirdi. Benim açımdan Jackie Chan filmlerini izlenebilir kılan en önemli unsur buydu. Şiddet hiç bir zaman ön planda değildi, önemli olan Jackie Chan'in o durumda nasıl hareket edeceği, hangi delikten geçeceği, hem karşısındakine hemde seyirciye nasıl bir süpriz yapacağıydı.

Yeni Karate Kid filmini de Jackie Chan oynaması nedeniyle olumlu yaklaşarak izledim...

15 Eylül 2010 Çarşamba

James Blunt - Stay The Night

James Blunt, 8 Kasım'da piyasaya çıkacak "Some Kind of Trouble" isimli üçüncü albümü öncesi albüm içerinde de yer alacak "Stay The Night" şarkısına single çıkardı. Single albümünün içerisinde ayrıca iTunes Festivali'nden canlı kayıtla"Goodbye My Lover" şarkısı da bulunuyor. Stay The Night, tarz olarak önceki şarkılarından biraz farklı olmuş düşüncesindeyim. Depresif şarkılarının yerine, daha yaza uygun tatil şarkısı tadında olmuş. Hatta Jason Mraz'ın "I'm Yours" şarkısına fazlaca benzetilecek bence. Single albüm 25 Ekim'de piyasaya sürülecek. Stay The Night şarkısına çektiği klibi aşağıda paylaşıyorum.

7 Eylül 2010 Salı

Poets of the Fall - Twilight Theater

Poets of the Fall 2003 yılında kurulmuş Finlandiyalı bir rock grubu. 4 albümleri ve 8 tane de single albüm çıkarttılar. Zaten genellikle albümler öncesi bir iki single çıkararak gelen tepkilere göre çıkacak albümü şekillendiriyorlar. "Carnival of Rust" şarkısı ile isimlerini dışarıya duyurdular. 2006 yılında MTV'nin "best finnish act" ödülünü aldılar. Ayrıca Finlandiya'nın müzik ödüllerinden Emma'da en iyi rock albüm dalında aday oldular. Aynı sene Lordi bir çok ödülü silip süpürmüştü. Güçlü ve temiz sesli bir vokalleri var.

Son albümleri Twilight Theater gene eski albümlerine benzer tarzda yapılmış. Albümün açılış şarkısı daha önce single olarak çıkardıkları "Dreaming Wide Awake". Ardından "Alan Wake" adlı oyun için yaptıkları "War" adlı şarkı geliyor. Daha önce de "Max Payne" için "Last Goodbye" şarkısı yapmışlardı. Albüm içerisinde çok güzel sözler içeren "You're Still Here" gibi yumuşak şarkılarda var. Son olarak albüm kapağınıda güzel buldum.

Favorim: War
Ekürileri: Three Days Grace, Sonata Arctica, Soundgarden

Ayrıca Carnival of Rust;

The Expendables


Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis...Bunun yanında rol teklifi gelmesine rağmen çeşitli nedenlerle oynayamayanlar; Van Damme (Gunner rolünde), Wesley Snipes ve Forest Whitaker (Ceaser rolünde), Ben Kingsley (Munroe rolünde), Steven Segal, Sandra Bullock...

Kadroya şöyle bir bakınca zaten hollywoodun yarma amcalarının oynadığı tipik bir aksiyon B filmi beklentisi yaratıyor. İzlemeden öncesi beklentim zaten bir çoğu Rocky, Rambo da oynamış, bir kısmı -Austin Mickey ve Randy Couture- WWE ekibi olan bir oyuncu topluluğundan bol testesteronlu maskülen bir aksiyon filmiydi...

5 Eylül 2010 Pazar

Ejder Kapanı


“Bundan sonra Devlet benim!”

Öncelikle bu filmde sadece Nejat İşler izlemek isteyenler ve ne olursa olsun klişe film izleyemiyorum diyenler kesinlikle bu filmi izlemesin.


Nejat İşler afişte Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu gibi başrolde görünsede oynadığı süre 5-10 dakikayı geçmiyor. Uğur Yücel ilk kez başkasının senaryosunu filme almış. Daha önce Yazı Tura ve Hayatımın Kadınısın filmlerinin yönetmenliğini yapıp vasat derecede övgüler almıştı. Şahsen ben çok daha iyi filmler çıkaracağını inanan birisiyim...

2 Eylül 2010 Perşembe

The Tourist


2005'de çekilen fransız filmi Anthony Zimmer'in yeniden çevrimi olarak bahsedilen The Tourist, özellikle sıkça değişen oyuncu kadrosuyla gündemde kalmayı başardı. Başta Tom Cruise ve Charlize Theron ikilisinin oynayacağı söylentileri vardı önce Tom Cruise yerini Avatar'ın starı Sam Worthington'a bıraktı, ardından o da değişip Joohny Deep'de karar kılındı. Bu arada Charlize Theron'da yerini Angelina Jolie'ye bırakarak film dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Öyküsü venedik'te geçen film; aşk acısından kurtulmak için İtalya’ya giden Frank adlı turistin hikayesini merkeze alıyor. Etkileyici bir kadın olan Elise ile Frank'ın yollarının kesişmesiyle işler değişir. Ancak bu karşılaşma tesadüf değildir. Ve Venedik’te geçen filmin romantik hikayesi kısa sürede gerilim ve entrika dolu bir hal alır.
Filmin yıl sonu ya da 2011 başında vizyona girmesi bekleniyor.

1 Eylül 2010 Çarşamba

Eliza Doolittle - Pack Up


Pop, Folk, Soul karışımı bir tarzı olan ingiliz sanatçı üç şarkılık bir album çıkardı. Özellikle "Pack Up" parçası onu ingilterede en çok dinlenenler arasına soktu. Hatta klibi uk top 10 içerisinde sıkça çalınıyor. Pack Up şarkısında ona eşlik eden erkek vokal Lloyd Wade.
Diğer iki şarkısı "I'll Be Your Pillow" ve "Skinny Genes" daha yumuşak şarkılar. Album olarak yaz için neşeli şarkılar içeren, bira yudumlarken deniz kenarında dinlebilecek tarzda olmuş.

Favori: Pack Up
Bunu seven bunları da sevdi: Zaz, Anais Mitchell