• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

31 Aralık 2010 Cuma

2011


Yeni yılınız kutlu olsun, herkese iyi seneler!

23 Aralık 2010 Perşembe

Aşk Tesadüfleri Sever (Fragman)


"istanbul'a gidip ankara'ya dönen duydun mu sen hiç?"
4 Şubat 2011'de vizyona girecek filmin başrollerinde Mehmet Günsur ve Belçim Erdoğan bulunuyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Vizontele, GORA, Sınav ve Yahşi Batı filmlerinin yönetmeni Ömer Faruk Sorak.

REM feat. Eddie Veder- It Happened Today



REM, 8 Mart'ta çıkaracağı 15.albümü "Collapse Into Now"'dan yeni bir şarkıyı daha websitesinde yayınladı: "It Happened Today" Şarkıda Micheal Stripe'a Pearl Jam'in solisti Eddie Veder eşlik ediyor. İşte bu yüzden de bu şarkı çok merak ediliyor.

19 Aralık 2010 Pazar

Melis Danişmend - Daha Az Renk


Spitney Bears ve Üçnoktabir gruplarının vokalisti ve aynı zamanda yazar Melis Danişmend'in solo albümü "Daha Az Renk" Kasım ortalarında piyasaya çıktı.

Daha önce beraber çalıştığı gruplarda rock ağırlıklı müzik yapan Melis Danişmend, bu sefer akustik bir çalışma yapmayı tercih etmiş. Söz ve müziğin yanı sıra albümün yapımcılığını da kendisinin üstlendiği albümde, ismi gibi daha dingin, gitar ve piyanonun hakim olduğu ve vokalin ön plana çıktığı parçalar bulunuyor. Bu bize, Koray Candemir'in yeni grubu Maskott'un bu sene çıkardığı albümü hatırlattı. Bu albüm de Tuval gibi kışın evde dinlemek için doğru seçim.

17 Aralık 2010 Cuma

Yeni Yılda Merakla Beklenen Filmler


2011 yılına girerken uzun süredir çekim aşamasında olan ve büyük bütçeli filmler heyecanla bekleniyor. Hollywood'un yeni yılda da konu sıkıntısı devam ediyor. Birçok çizgi roman ve devam filminin vizyona gireceği 2011 yılında Terrence Malick, Steven Soderbergh gibi büyük beklentiler yaratan yönetmenlerin yapımları da mevcut. İşte 2011'de merakla beklenen 11 film;

16 Aralık 2010 Perşembe

Sonisphere 2011'de Neler Oluyor?


2011 yılında hangi grupların festivale katılacağı hala merak konusu. İngiltere'deki Sonisphere 2011 festivaline daha önce gitmedikleri için "Big 4" yani Metallica, Slayer, Megadeath ve Antrax'ın katılacağı kesinleşti. İstanbul ayağı için ise Iron Maiden ismi gündemde. Iron Maiden'ın kendi konser listelerinde hala kesin bir açıklama yok. Fakat 8-27 Haziran arası boşlukları var. İstanbul'da düzenlenecek festivalin tarihleri de 17-19 Haziran olarak açıklanmasıyla bu boşluğun böyle dolacağı düşüncesi arttı. Bunun dışında 2010 yılında İstanbul ile benzer bir program izleyen Polonya ayağının Sonisphere Varşova konserine Iron Maiden'ın geleceği kesinleşmesiyle ihtimal daha da artmış oldu.

15 Aralık 2010 Çarşamba

Filmography 2010



2010 yılında vizyona girmiş filmlerden oluşan güzel bir çalışma olmuş. Videodaki filmlerin listesini şuradan bulabilirsiniz. Ayrıca çalan müzikler sizin de hoşunuza gitti ise sırasıyla;

13 Aralık 2010 Pazartesi

Karayip Korsanları ve Robotlar Tekrar Sahnede














Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


20 Mayıs 2011'de vizyona girecek Karayip Korsanları serisinin son filminin trailerı ve ilk fotoğrafları çıktı. Daha önce Johnny Depp'in isteği üzerine kadrodan çıkarılan Keira Knightley ve ardından oynamak istemeyen Orlando Bloom bu filmde yer almıyor. Onların yerine Blackbeard rolünde Ian McShane ve Penelope Cruz kadroya dahil edilmiş. Artık biraz da ticari bir kazanca dönüşen bu seri, diğer yüksek bütçeli yeni filmler gibi 3 boyutlu olarak da vizyona girecek.

12 Aralık 2010 Pazar

The Tourist


Angelina Jolie ve Johnny Depp'in beyazperdedeki ilk birlikteliği herkes gibi bende de büyük bir beklenti yaratmıştı. Konusunun, olağandışı bir kadın ve gizemli bir erkeğin Viyana macerası olduğunu duyunca da mutlaka izlenmeli diye düşünmüştüm. Gerçi, Jolie'nin film seçimlerinin kötü olduğunu biliyordum ama en azından Johnny Depp'e güvenmiştim. Maalesef, büyük hayal kırıklığıyla çıktım sinemadan...

2011 Metis Ajandası



Yeni yıl demek benim için biraz da Metis Ajandası demek. Bu ajandayı her sene merakla bekliyorum, heyecanla alıyorum, çok da severek okuyorum. Ajanda, 5. senesinde de çok yerinde seçilmiş bir konu ile geliyor: Ajanda 2011 - Irkçılığa, Ayrımcılığa ve Nefret Suçlarına Karşı...

11 Aralık 2010 Cumartesi

Bir Klasik; Yılın En İyi Albumleri



Her sene sonunda geçen yılın "en"lerini çıkarmak ritüel haline gelmiştir. En iyi dergiler bile bu furyadan yararlanıp top 10 listeleri açıklar, karışık albümler yayınlarlar. Biz de kendimizce 2010'un albumlerini çıkardık ve nacizane şekilde nedenlerini ekledik. İşte 2010'da biz neler dinlemişiz;

9 Aralık 2010 Perşembe

Av Mevsimi





Yeni bir şeylerin görüleceği aralıklar mutlaka vardır. Yavuz Turgul filmin başında da söylediği gibi Av Mevsimi'ne ilham olan bu yazıyı filmin de ana objesi haline getirilmiş. Öncelikle karşımızda "polisiye" film türünün tüm özelliklerini taşıyan, izleyiciyi ters köşeye yatıran ve aksiyonuyla doyuran bir yapım olmadığını söylemek gerekir ve beklentileri bu yönde tutmak faydalı olur. Şener Şen'in de filmde sürekli söylediği gibi filmi izlerken "bakış açınızı değiştirin". Çünkü bu bir Yavuz Turgul filmi ve burada CSI gibi cinayetin nasıl çözüldüğünden çok, cinayet sonrası insanların hayatlarının nasıl değiştiği anlatılmak istenmiş.

4 Aralık 2010 Cumartesi

Oyun Atölyesi'nden Macbeth


Tiyatro festivali de olmasa Oyun Atölyesi oyunlarını Ankara'da izleyemeyeceğiz. Geçen hafta 15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Oyun Atölyesi'nin yeni oyunu "Macbeth" bizlerle buluştu! Shakespeare 'ın bu zamansız hikayesi, bildiğiniz gibi ,yeri göğü yıkabilecek ihtiraslarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösteren çarpıcı bir hikaye. Nasıl ki kavuşamayan aşklar denince akla "Romeo ve Juliet" geliyorsa, hırsın da göbek adı "Macbeth" bence.

3 Aralık 2010 Cuma

Cem Adrian @If Performance Hall


Yeni çıkaracağı "Kayıp Çocuk Masalları" albümünün lansmanı için verdiği konserde kendisini ilk kez canlı izledim. Açıkça söylemek gerekirse şu an önyargılı yazıyorum. Çünkü tavırlarında ve konuşmasında, hatta albüm kapaklarında narsist bir görüntü çizen Cem Adrian'a karşı sempati besle-ye-miyorum. Belki bunun bir nedeni de şarkılarının beni yakalayamamış olmasıdır. Daha önce Okan Bayülgen'in Makina programında canlı performansını izlemiş ve beğenmiştim. Bunun yanında çevremdeki insanların da övgülerini duyunca meraklandığım bu canlı performansı görmek istedim.

8. İdefix Sanal Kitap Fuarı


İnternetten kitap satın alma fikrini ve zevkini Türkiye’nin her köşesine yayan İdefix sanal kitabevi, gelenekselleşen “Sanal Kitap Fuarı”nın bu yıl 8.sini düzenliyor. Geçen sene 2 milyon kişinin sanal olarak katıldığı fuara, bu yıl 3 milyonun üzerinde bir katılım bekleniyor.

2 Aralık 2010 Perşembe

Alpay Erdem Stand Up Gösterisi @If Performance Hall


Dün akşam Uykusuz'dan tanıdığımız Alpay Erdem'i sahnede izleme fırsatını buldum. Arayla beraber 1,5 saat süren gösteri, bir stand up gösterisinin gerekliliklerinin hepsine sahip diyebilirim. "Ben bu gösteride kendi hayatımdan hikayeler anlatıyorum" diyerek başlayan Alpay Erdem, öyle de devam ediyor. Türk insanının en çok seveceği iki konuyla - futbol ve cinsellik- ,uzun bisiklet yolculukları sayesinde edindiği gözlem ve hatıralarını da yanına alarak çıkmış sahneye Alpay Erdem..