• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

24 Şubat 2011 Perşembe

Can Bonomo - Meczup


Friends benzeri "+18" adlı tv dizisinden de tanıdığımız, 87 doğumlu genç şarkıcı Can Bonomo'nun ilk albümü Meczup geçtiğimiz ay yayınlandı. Yakın zamanda adından sıkça söz ettirecek şarkıcının albümünü inceledik.

21 Şubat 2011 Pazartesi

The King's Speech


The King's Speech, 12 dalda Oscar adayı, en iyi film dahil 6 BAFTA ödülü sahibi ve en önemli ingiliz krallarından 6.George'un konu edildiği ihtişamlı yapıt. Fakat bu ihtişamını son dönem filmleri gibi sırtını görselliğe dayayarak değil, öyküsünün ve oyuncularının gücüyle gösteren bir film.

18 Şubat 2011 Cuma

Radiohead - Lotus Flower




19 Şubat'ta çıkacak "The King of Limbs" isimli son albümlerini bir önceki albümleri gibi internet üzerine koyup, şimdiden ön sipariş olanağı sağlayan Radiohead albümün ilk klibi "Lotus Flower" bugün yayınlandı. Ön sipariş için http://thekingoflimbs.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede içerisinde iki plak, bir cd ve 625 parça artwork olan "gazete albümü" adında bir paket göndereceklerini belirtiyorlar.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Sanctum


Aslında tipik bir klostrofobi öğeleri içeren, bunu hem mağara hem de su altı ile pekiştiren bir kapana kısılmış ekip hikayesi Sanctum. Filmi çekici kılan ise James Cameron ismi ve Avatar'da insanların hafızalarında yer edinen o 3 boyut görselliğini başka bir filmde tekrar yaşamak.

Bruno Mars - Doo-Woops & Hooligans

7 dalda aday olduğu 53. Grammy Müzik Ödülleri’nde yılın en iyi erkek pop şarkıcısı dalında ödüle layık görüldü. Lady Gaga’nın popun kraliçesi ünvanını Madonna’dan kapmaya başladığı şu günlerde, Bruno Mars’ın  Michael Jackson’ın varisi olmaya başarabilecek mi bilmiyoruz. Ama ilk albümünün birçok otorite tarafından başarılı bulunduğu kesin.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Happythankyoumoreplease, The Hobbit, Captain America ve Zooey Deschanel


How I Met Your Mother'ın baş karakteri, namı değer Ted Mosby kendisini beyazperde de göstermek istedi. Josh Radnor senaryosunu ve yönetmenliğini kendi yaptığı aynı zamanda oynadığı "Happythankyoumoreplease" adlı bağımsız filmi ilk önce Sundance Film Festivali'nde gösterime girdi ve beğeni kazandı. Fragmanından ve eleştirilerden anladığımız kadarıyla Josh Radnor, Ted Mosby benzeri bir karakter ve öykü ile karşımıza çıkıyor. Ülkemizde "Mutluyum, Devam Et" ismiyle Filmekimi'nde de gösterilmişti. Unutmadan ekleyelim film Türkiye'de 6 Mayıs'ta vizyona girecek.

2 Şubat 2011 Çarşamba

Athena @ If Performance Hall


Geçen hafta, uzun zamandır beklediğimiz Athena grubu Ankaralı hayranlarıyla If Performance Hall sahnesinde buluştu.

1 Şubat 2011 Salı

10.AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali



Başka bir deyişle !f İstanbul bu sene 10. yılını kutluyor. Bizi en çok sevindiren kısmı ise 2-6 Mart tarihlerinde festivalin ilk kez Ankara'ya da konuk olması.