• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

14 Nisan 2011 Perşembe

Müzik Kutum #2


Miles Kane -Come Closer
James Blake - James Blake
Gorillaz - Revolving Dolls / Amarillo

12 Nisan 2011 Salı

Etkinlik Rehberi (Nisan)


Geç bir Nisan ayı etkinlik yazısı olsa da hala kaçırmadığımız birçok şey var. Ayın başında Komedi Dükkanı Ankaralıların huzuruna çıktı, değişik bir gösteri oldu bir çok açıdan. Eğer kaçırdıysanız Mayıs ayında tekrar geliyor. 7 Nisan'da Athena bir kez daha konuk oldu Ankara'ya. Bu ay ilk kez Ankara'ya gelen ve ilk albümleriyle çok iyi çıkış yapmış iki sanatçı var; Can Bonomo ve Melis Danişmend. İki konser de kaçırılacak gibi değil. Bu konserler dışında Ogün Şanlısoy, Yasmin Levy, Pinhani, Emre Aydın gibi isimler de Nisan ayında Ankara'da. Yabancı konuklar da ise iki tane artık yarı-Türk olarak nitelendirebileceğimiz Jay Jay Johanson ve Shantel var. Sahne de ise Anadolu Ateşi bir kez daha geliyor, ayrıca stand up olarak Yunus Günce sahne alacak. Festivaller de ise iki büyük festival bu ay bizlerle buluşuyor;. 12. ODTU Sanat Festivali ve 28. Ankara Muzik Festivali. Festivalde gösterilen birçok etkinlikten en azından bir kaçına gitmek gerek. Bunun yanında bu sene ikincisi düzenlenecek Ankara Dağ Filmleri Festivali 13-17 Nisan tarihlerinde yapılacak. Herkese etkinlik dolu bir ay diliyorum. Ayrıntılı listeyi buradan bulabilirsiniz.

5 Nisan 2011 Salı

22. Ankara Uluslararası Film Festivali Ardından

Genel olarak çok güzel geçen, yerinde tespit yapılarak seçilen filmlerin gösterildiği ve izleyebildiğimiz filmlerinçoğunu beğendiğimiz bir festival oldu. İstanbul Film Festivali gibi sinema salonlarının ortak bir alanda toplanamadığı için film öncesi ve sonrası festival heyecanını tam anlamıyla hissedememek biraz üzücü olabiliyor. Fakat yine de başarılı bir festival olduğunu düşünüyoruz. Biz de festivalde aklımızda kalan filmlerden biraz bahsedelim istedik.

Midnight in Paris (Tanıtım)


Londra (Match Point) ve Barselona (Vicky Cristina Barcelona)’dan sonra Woody Allen, bu kez de başka bir Avrupa başkentine saygı duruşunda bulunuyor: Paris…

2 Nisan 2011 Cumartesi

The Decemberists - The King Is Dead

Portland'lı indie folk tarzında müzik yapan The Decemberists grubunun 18 Ocak'ta son albümleri The King Is Dead piyasaya çıktı.