• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

26 Mayıs 2011 Perşembe

The Decemberists - This Is Why We Fight



Sonunda The Decemberists grubunun King Is Dead albümlerinin ilk klibi piyasaya çıktı. Fena da olmamış sanki.

13 Mayıs 2011 Cuma

Bir Zamanlar Anadolu'da (Fragman)



64. Cannes Film Festivali'nde galası yapılacak olan Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın ilk fragmanı yayınlandı. Festivalde Terrence Malick'in son filmi Tree of Life, Pedro Almadovar'dan The Skin That I Inhabit, Lors Van Trier'den Melancolia gibi dünya çapında merakla beklenen filmlerle yarışacak Bir Zamanlar Anadolu'da filminin oyuncu kadrosunda  Muhammet Uzuner,Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış gibi isimler var. Woody Allen'ın son filmi Midnight In Paris ile açılışı yapılacak olan festivalin jürisinde ise Robert De Niro, Uma Thurman, Jude Law gibi Hollywood'dan isimler de var.

12 Mayıs 2011 Perşembe

"İnternetime Dokunma" 15 Mayıs 14.00

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Etkinlik Rehberi (Mayıs)


Öncelikle bu ayın 15'inden itibaren Devlet Tiyatroları sezonu kapatıyor bu nedenle hala gitmek isteyip de gidemediğiniz oyunlar için acele etmelisiniz. Tiyatro demişken daha önce Ankara'ya gelen ve büyük beğeni toplayan iki oyun Testosteron ve Cam bir kez daha sahne alıyor, hala bilet bulabilirseniz kaçırmayın. Sahne gösterilerinde ise Nisan başında gösterilen Komedi Dükkanı bu ay tekrar bizimle buluşacak. Mayıs ayının en önemli aktivitesinden biri hiç kuşkusuz 16-20 Mayıs tarihleri arasında Cem Yılmaz'ın son gösterisi CM101MMXI Fundamentals ile Ankara'ya gelmesi. Anadolu Gösteri Merkezi'nde sahnelenecek oyunun biletleri bir ay önceden satışa çıktı. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte üniversitelerin bahar şenlikleri de başlıyor. Bir çok sanatçının konuk olacağı ve bir çok konserin yapılacağı şenliklerde Yalın, Mor ve Ötesi, Athena, MFÖ, Duman, Kurban, Şebnem Ferah, Demir Demirkan, Sertab Erener gibi isimler Ankara'ya konuk olacak. Sinemada ise iki önemli festival bu ay bizlerle; 6.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ve 14.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali. Söyleyecek önemli sözleri olan bu iki festivale katılmak ve desteklemek gerekir. Detaylı listeyi buradan bulabilirsiniz.

6 Mayıs 2011 Cuma

Bruno Mars - The Lazy Song


Belki de hafta sonu tembelliğini en iyi anlatan şarkılardan biri. Klibi de şarkıya çok uygun ve bir o kadar eğlenceli. Ayrıca Bruno Mars, Serdar Ortaç vari şarkı sözlerini hareketlerim ile tekrarlayıp pekiştirmeliyim yöntemini burada kullanmayı tercih etmiş, pek de iyi etmiş.