• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

2 Şubat 2011 Çarşamba

Athena @ If Performance Hall


Geçen hafta, uzun zamandır beklediğimiz Athena grubu Ankaralı hayranlarıyla If Performance Hall sahnesinde buluştu.

Konser öncesi 700 civarında bilet satıldığı söyleniyordu ve bir konser mekanı olarak küçük sayılabilecek If için fazla bir sayıydı bu. Katılımcı sayısını net olarak bilemesem de içeride normalin çok üstünde bir insan kalabalığı olduğu kesindi. Kapı açılışı 22.00 olmasına rağmen –artık her grupta alıştığımız bir durum- Athena 24.oo'da sahne aldı.

Konserin açılışı için son albümün de açılış parçası olan "Kalb-i" seçilmişti. “Pis” albümünden "Hazırla Beni" ve "Kolaj" parçaları hariç diğer tüm parçaları çaldılar. Bunun yanında eski albümlerdeki hit parçalarını seslendirmeyi de ihmal etmediler. Beni en çok şaşırtan ise, Zafer Peker’in"Diyemedim" şarkısını seslendirmeleri oldu. Keşke daha çok cover yapsalar, bence konserler bu tip sürprizlerle güzelleşiyor yoksa bir süre sonra evde dinlemekten pek farkı kalmıyor.

Athena tam bir canlı performans ekibi. Sahnede o kadar çok eğleniyorlar ki bu seyirciye de yansıyor. 2 saati aşan konserde enerjileri hiç bitmiyor. Birkaç şarkıda da akustik performans sergilediler. Sahnede çok rahatlar hatta bu rahatlık sayesinde Gökhan Özoğuz’un "Pis" şarkısını yanlış söylemesi üzerine 3 kere baştan çalıp seyirciyi kahkahaya boğdular.

Bunun yanında teknik olarak vokalin sesini boğan bir bas gürültüsü vardı. Zaten Gökhan Özoğuz’da bunu fark edip birkaç kez Hakan Özoğuz’un gitarının sesinin azaltılmasını istedi. Ama zaten tüm seyirciler şarkıları ezbere bildiğinden bu sorun kendiliğinden çözülmüş oldu. Onun dışında diğer sesler çok temiz geliyordu.

Athena konserine gidildiğinde eğlenmedim demeniz ya da sıkılmanız pek mümkün değil. Mekanın gereğinden fazla dolu olması ve birkaç kendini bilmezin sahneye müdahalesi haricinde çok güzel bir konser geçti. Ankara’ya daha sık gelmelerini hatta üniversite şenliklerini kaçırmamalarını diliyorum.

Athena - Diyemedim @Babylon


0 yorum:

Yorum Gönder