• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

15 Eylül 2011 Perşembe

Melis Danişmend @Passage Pub


Blog uzun zamandır tatildeydi, eylülün gelmesiyle birlikte etkinliklerin artması dönüş için iyi bir fırsat oldu. Şansıma Melis Danişmend de şehrimize teşrif etmişti, biz de bu fırsatı değerlendirdik ve dün akşam canlı performansını ilk kez izleyeceğim Melis Danişmend'in konserine koştuk.


Melis Danişmend sahneye posterde belirtildiği gibi tam 10da çıktı. Bu pek alışık olduğumuz bir durum değil ama seyircisini bekletmeyerek konser başlamadan olumlu bir önyargı oluşturdu. Sahneye şık bir kıyafetle çıktı, hatta biraz da cesur denilebilinir. (Merak edenler varsa Disko Kralı'na çıktığındaki kıyafetin kotsuz hali diyebilirim kısaca). Sahnede Danişmend'e klavyede Emre Ataker (aynı zamanda Athena'nın da klavyecisi), gitarda Faruk Kavi ve basda Ozan Öner eşlik ediyor.

Albümü dinledikten sonra ben daha depresif, daha seyirciden uzak, şarkısını söyleyip giden bir profil bekliyordum. Fakat tam tersi son derece sempatik, şarkılar ne kadar öfkeli de olsa pozitif bir hava veren ve sürekli seyirciyi de konserin içine katmaya çalışan bir hali vardı. Gerçi seyirciyle arasındaki iletişimde ışıklar kendisine büyük problem yarattı, her ne kadar kısılmasını istese de ışıklar konusunda bir çözüm bulunamadı. Ayrıca ne yazık ki dersler daha başlamadığından ve konserin çarşamba günü olmasından dolayı yeterli bir kalabalık yoktu. Gelen kitle de Melis Danişmend'i ne kadar mutlu etti bilemiyorum. Çünkü şarkılara katılım yeteri kadar iyi değildi, bir de bunun yanında Ankara seyircisinin kabalığından dolayı konser sırasında içeride sürekli bir gürültü vardı.


Konsere "Kettle" parçası ile başladı ve "Bin Doz Öfke" ile bis yaparak bitirdi. Albümdeki gibi davul kullanmayı tercih etmedi Melis Danişmend. Kendisinin de belirttiği gibi rock müzik yapmak için illa da gürültü çıkarmak ve bağırmak gerekmiyor. Ki bu durumu kendi şarkıları dışında yaptığı cover parçalar ile de destekledi. İçerisinde Athena'dan Kurban'a, Ajda Pekkan'dan Lady Gaga'ya geniş bir yelpaze vardı. Açıkçası yaptığı coverlar (özellikle Kurban'ın "Misafir" parçası) çok başarılıydı. Kendine özgü seslendirdiği parçaları insanın kulağı hiç yadırgamıyor. Bu sayede biraz biraz 90lar da fısıldadı kulağımıza ve 2 saate yakın, ara vermeden sahne alsalarda bu özlemimizi gidermeye pek yetmedi. Genel olarak sesini, sempatik görünümünü, şarkı söylerken ellerini kullanımını pek beğendiğimiz, keyifle izlediğimiz Melis Danişmend'i Ankara'ya tekrar bekliyoruz.

Son olarak konserde söylediği cover parçaların bir kaçı hatırladığım kadarıyla şöyleydi;

Pinhani - Zaman Beklemez
Athena - Arsız Gönül
Yavuz Çetin - Her Şey Biter
Metropolis - Gel Gör Beni
Lady Gaga - Bad Romance
Ajda Pekkan - Son Yolcu
Kurban - Misafir






0 yorum:

Yorum Gönder