• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

7 Eylül 2010 Salı

The Expendables


Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis...Bunun yanında rol teklifi gelmesine rağmen çeşitli nedenlerle oynayamayanlar; Van Damme (Gunner rolünde), Wesley Snipes ve Forest Whitaker (Ceaser rolünde), Ben Kingsley (Munroe rolünde), Steven Segal, Sandra Bullock...

Kadroya şöyle bir bakınca zaten hollywoodun yarma amcalarının oynadığı tipik bir aksiyon B filmi beklentisi yaratıyor. İzlemeden öncesi beklentim zaten bir çoğu Rocky, Rambo da oynamış, bir kısmı -Austin Mickey ve Randy Couture- WWE ekibi olan bir oyuncu topluluğundan bol testesteronlu maskülen bir aksiyon filmiydi...
Film beklentimi boşa çıkarmadı ve senaryosunun klişelerin barındırdığı, on dakikada yazılacak şekilde yapılmış. Bu tür filmlerin olmazsa olmazı bir saf kötü adam ve amacı domates gibi patlamak olan askerler bu filmde de yerini alıyor. Bu kötü adam genellikle arap, meksikalı, latin amerikalı yada rus olur. Bu filmde de latin amerikalı sazı eline almış ve ne amaçla kurulduğu belli olmayan, ne iş yaptıkları belli olmayan bir ekip ile aksiyona giriyor koca ordu.

Bu filmden bekleyebileceğimiz tek şey olan "aksiyon" olayını da başarabilmiş değil The Expendables. Ne uçan arabalar, ne binalarda yürüyen insanlar, ne de garip kung fu hareketler görüyoruz. Hala rambo aksiyonları devam ediyor, sütünlara C4 patlayıcı yerleştirerek Stallone bize heyecan kattığını düşünüyor. Stallone demişken kendisinde bir Ajda Pekkan havaları sezdim, artık kaşlarını mı almış, botoks mu yaptırmış bilmiyorum.

Keşke bu kadar "kafa yoran" bir senaryo yazacaklarına bu adamları hazır toplamışken amerikan güreşi yaptırsalarmış. Kimin kimi yeneceğini izlemek daha güzel olabilirmiş. Yinede 6 sene sonra Arnold'un oynadığı ilk film olması nedeniyle, aynı sahnede Willis, Stallone, Schwarzenegger izlemek ve yukarıda ki "bodygym" abileri görmek adına izlenebilinir.

Ekürileri: Rambo, Die Hard, Tv aksiyon filmleri

0 yorum:

Yorum Gönder