• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

6 Ekim 2010 Çarşamba

Hobbit 2012'de Vizyonda



Yılan hikayesine dönen Hobbit filminde artık bazı şeyler netleşiyor. Peter Jackson başında filmi yönetmeyeceğini sadece senaryo anlamında destekte bulunacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Pan'ın Labirenti ile ün kazanan Guillermo del Toro'nun 2008 Nisan ayında filmi yöneteceği kesinleşmişti. Fakat del Toro kendi gözbebeği Hellboy'un devam filmini çekmek istemesi üzerine işler ağırdan ilerlemeye başladı. 


Yönetmen seçilmeden önce başlayan dedikodularla da Hobbit filminin 2 parça halinde ve 3 boyutlu olarak çekileceği belirlenmişti. Fakat yapımcı şirket MGM bunu karşılayacak bir bütçe ortaya koyamadı ve filmin çekimlerine başlanması daha da sarktı. Daha sonra del Toro 2012 yılında vizyona girmesi planlanan ünlü platform oyunu Halo'nun yönetmen koltuğuna geçmesiyle Hobbit projesinden çekildiğini açıkladı. Bunun üzerine film sahipsiz kalmış ve MGM de yeterli bütçe bulamayınca filmi bir türlü başlatamamıştı. Hatta Gandalf'ı oynayan Sir Ian McKellen'ın projeden ayrılması an meselesiydi. 


Ardından Warner Bros olaya el koydu. Maliyetin yüksek bir kısmını karşılayacağını açıkladı ve projenin ortağı oldu. Yönetmen belli olmamasına rağmen filmlerin çıkış tarihlerini 2012 ve 2013 olarak açıkladılar. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden sonra beklentiler oldukça arttı ve üzerine 3 boyutlu açıklaması da gelince maliyet çok üst noktalara vardı. Bu yeni ortaklıkla filmin 500 milyon dolara çekileceği -Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin iki katı- duyuruldu. Ve son olarak Peter Jackson filme geri döndü. Hobbit filmlerinin senaristi ve yönetmeni olarak iki yıl gecikmeyle de olsa en sonunda ipleri eline aldı. Filmin çekimlerine ocak ayında başlanması düşünülüyor.


Ek bilgiler olarak Orlando Bloom Legolas karakteri ile filme girmek istedi fakat karakterin kitapta yer almadığı için böyle birşey mümkün olmadı. Bilbo Baggins karakteri için hala belirsizlik sürüyor Daniel Radcliffe, David Tennant, Shia LaBeouf, James McAvoy....gibi bir sürü oyuncunun ismi geçiyor.
Son olarak Warner Bros tarafından Yüzüklerin Efendisi filminin 3 boyutlu hale getirilerek tekrar vizyona girmesi gündemde.

0 yorum:

Yorum Gönder