• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

13 Ekim 2010 Çarşamba

Sonbaharda İzlenmesi Gereken 12 Film


Rolling Stone dergisi bu sonbaharda izlenmesi gerekilen 12 filmlik bir liste çıkarmış. Bende incelemeye karar verdim. İşte o 12 film;




The Social Network / Sosyal Ağ
Önce adını "Facebook film oluyormuş" diye duyurdu. Ardından yönetmenin David Fincher olacağı kesinleşince daha ciddiye alındı. Artık facebook gibi bir malzemeden popcorn bir filmden çok, kaliteli bir yapım bekleniyordu. Amerika'da 22 milyon dolarlık bir açılış yaptı, ilk haftasında bu gelir filmin bütçesinin 50 milyon dolar olduğu düşünülürse çok iyi bir rakam. IMDB 250 listesinde şimdiden 144. sırada. İzleyenlerin filmin çok iyi olduğunu, ayrıca soundtrack olarak da mükemmel bir albüme sahip olduğunu söylüyorlar. Sürpriz olarak da filmde Justin Timberlake de oynuyor. Türkiye'de 22 Ekimde sinemalarda.

Jackass 3D
Ünlü Jackass ekibi bu sefer filmlerini 3 boyutlu çekmeye karar vermiş. Çok büyük fanları olmasam da yaptıkları işleri 3 boyutlu izlemek isteyenler kaçırmayacaktır. Şu an Türkiye gösterimi için bir tarih yok.

Hereafter
Yönetmenliğini Clint Eastwood'un yaptığı, başrollerinde Matt Damon oynadığı gizemli bir film. Amerika'da 22 ekimde vizyona girecek film 3 insanın hikayesini anlatıyor. Matt Damon ölülerle konuşabilen bir karakteri canlandırıyor. Eastwood'un alışılagelmiş dışında doğaüstü güçleri barındıran hikayesi merakla bekleniyor. Türkiye vizyon tarihi hakkında bir bilgi yok.

127 Hours / 127 Saat
Slumdog Millionaire filmi ile oscarları toplayan, daha önce Trainspotting ile gönülleri fetheden yönetmen Danny Boyle'ın son filmi. Utah'da Aron Ralston adlı bir dağcının 5 gün boyunca bir kayaya sıkışarak yaşam mücadelesini anlatan gerçek bir hikayeye sahip. "Between A Rock And A Hard Place" adlı kitaptan uyarlanmış. Fragmanı ilgi çekici. Amerika'da 5 Kasım'da, Türkiye'de 2011'de vizyona giricek.

Due Date/ Git Başımdan
Hangover'ın yönetmeni benzer bir komedi filmine imza atmış. Hangover filmindeki aptal kardeşi oynayan Zach Galifianakis yanına kaliteli bir aktör alarak filmdeki yerini almış. Robert Downey Jr filmde ona eşlik etmekte. Komedi üzerine kurulmuş bir yol filmini anlatıyor Due Date. Türkiye'de 26 kasımda vizyonda.

Harry Potter and The Deadly Hallows / Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
İki parça halinde vizyona girecek filmin ilk kısmı dünya ile aynı anda 19 kasımda Türkiye'de vizyona giriyor. Takipçilerinin yada büyüyen veletleri merak edenlerin kaçırmayacağı kesin.

The King's Speech
Konuşma bozukluğu olan İngiltere Kralı 6. George içeren bir hikayeye sahip filmde, kralı canlandıran Colin Firth filmdeki oyunculuğu ile Oscar 2010'da kaçırdığı en iyi aktör ödülünü bu sefer alacağı konuşuluyor.

Black Swan
Daren Aranofsky'nin merakla beklenen filmi. Bir balerinin hikayesini anlattığı filmde Natalie Portman başrollerde. Daha önce çektiği Wrestler filmine benzer bir film bekliyorum. Türkiye'de 3 aralıkta vizyonda

The Tourist
Başrollerinde Johnny Depp ve Angelina Jolie olması, filmin Venedik'te geçmesi, hikayesinde gizemli olaylar barındırması filmin merak uyandırması için yeterli oldu. Türkiye'de 10 aralıkta sinemalarda.

The Fighter
Tipik bir zirveye yükselen boksör hikayesi. Başrollerinde boksör olarak Mark Wahlberg ve antrenörü Christian Bale var. Film Brad Pitt ve Daren Aranofsky'nin filme dahil olup ayrılmasıyla ismini duyurmuştu. Türkiye'de 26 kasımda vizyonda.

TRON: Legacy  / Tron Efsanesi
Beyazperde de daha önce görülmemiş şekilde "dijital dünyada kurulmuş bir 3D ileri teknoloji macerası" sloganıyla çıkmış değişik bir film. Ne kadar beğenilecek merak konusu. Türkiye'de 28 ocak'da vizyonda.

True Grit / İz Peşinde
Coen Kardeşlerin son filmi. Son oscar töreninde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Jeff Bridges başrolde. Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla No Country For Old Men tarzında bir film. Türkiye'de 25 şubatta vizyonda.

0 yorum:

Yorum Gönder