• Melis Danişmend

    Solo albümüyle beğeni toplayan Melis Danişmend Ankara'daydı [...]

  • Mabel Matiz

    Matizm ağır adımlarla ilerliyor [...]

  • The King Is Dead

    Indie folk grubu The Decemberists'in son albümü [...]

  • Cam

    Beğenilen tiyatro oyunu Ankara'daydı [...]

  • Odtu

    12. Sanat Festivali [...]

  • Ankara Film Festivali

    17-27 Mart'ta [...]

  • Can Bonomo

    İlk albümü Meczup ile dikkatleri çekmeyi başardı [...]

  • The King's Speech

    Bu senenin en çok ses getiren filmlerinden Zoraki Kral [...]

  • Sanctum

    James Cameron 3 boyut teknolojisi ile bu sefer başarılı olabilecek mi? [...]

  • Bruno Mars

    Doo-Woops & Hooligans albümü [...]

  • Athena

    Athena 27 Ocak'ta Ankara'daydı [...]

®

23 Ekim 2010 Cumartesi

Iron Man 2


Anca izleme fırsatım oldu. Iron Man çizgi roman yada çizgi film olarak ilgimi pek çekmezdi açıkça söylemek gerekirse. Belki de bu nedenle ilk filmi izlerken beklentilerim inanılmaz düşüktü. İzledikten sonra ise çok beğenmiştim. Çünkü genellikle Marvel Comics filmleri (Fantastik Dörtlü, Hulk, Örümcek Adam gibi) fazlaca popcorn çekilen, efektleri ön planda tutalım, seyirciler izleyip eğlensin sonra da devam filmlerini çekip gişeye oynayalım dedikleri filmler oluyordu. Blade ve X-Men'i bunların dışında tutabilirim belki.

Iron Man filmi için tüm bunlar farklıydı. Öncelikle ne Fantastik Dörtlü yada Örümcek Adam gibi fantastik/kurgu öğeler içeriyordu ne de zamanı/mekanı belli olmayan yerlerde geçiyordu. Kahramanın kullandığı silahlar,zırhlar,yöntemler mantığa ve teknolojiye uygun gözüküyordu, bunun yanında Robert Downey Jr ile iyi bir mizah da katılmıştı filme. İlk film 140 milyon dolara çekilmesine rağmen daha ilk haftada 100 milyon dolar hasılat yaparak ikinci film çekileceğinin sinyallerini vermişti. Paramount'da elini çabuk tuttu ve Marvel Comics haklarını Disney almasına rağmen Iron Man 2 için izni koparmayı başardı.

Iron Man 2 filmi için ortaya 200 milyon dolar atıldı bu sefer. Doğal olarak daha yüksek bir hasılat bekleniyordu. Daha film çıkmadan gelen Trailer'lar ile de efektlerin nasıl olacağı hakkında gözler boyanmış, ilk filmdeki kadronun üzerine Scarlett Johansson, Sam Rockwell ve Mickey Rourke gibi oyuncularında filme katılacağı kesinleşince hasılat konusunda Paramount ellerini ovuşturmaya başlamıştı. Fakat devam filmlerinin genelde kaderi olan bu durum birkez daha yaşandı. İlk film 318 milyon dolar hasılat getirmişken devam filmi iki katı bütçeyle çekilmesine rağmen 312 milyon dolarda kaldı.

Sonuçta prodüktör değilim o yüzden maliyet hesabının bir katkısı olmayacak bana belli ki. Filme gelirsek tipik Marvel filmi olmuş. İzle,eğlen ve çık. İlk filmdeki etkiyi bu film yaratmadı bende. Kötü adam dersek Dark Knight'taki Joker karakterinden sonra doğal olarak karşılaştırma yapan bu bünyeler için çok karikatürize bir kötü adam yaratmışlar. Kötü karakterin ilk göründüğü andan itibaren Iron Man'i yenemeyeceğini bilmemize rağmen bu kadar kolay yenileceğini de düşünmemiştim. Devam filmi daha çok Iron Man'in kendini sorgulaması üzerine yapılmaya çalışılmış olmasına rağmen bunu da başardığı söylenemez.

Scarlett Johansson ve Sam Rockwell hayranı bir insan olarak, bu iki insana da yazık etmiş bu film. Öncelikle o kalçalarla Scarlett'ı bu tip bir rolde oynatmayın arkadaş. Sam Rockwell'de artık yan rol oynamasın (Conviction ile bunu yeneceğini umut ediyorum) İki karakterde filme oyunculuk olarak birşey katamazlar zaten. Mickey Rourke için birşey demiyorum zaten karakteri de inişli çıkışlı bir adam.

Sam Rockwell'in rolü için daha önce Al Pacino düşünülmüş. Scarlett'ın karakteri Black Widow için ise Natalie Portman, Jessiba Biel, Jessica Alba, Angelina Jolie'ye teklif götürülmüş.

0 yorum:

Yorum Gönder